Image

Stage

Webdesign

Voor mijn stage bij "MEO" heb ik vijf maanden mogen helpen met het (her)ontwerpen van verschillende websites. Dit waren voornamelijk websites van stichtingen. Bij MEO werkten we nauw samen met de klant. Eerst hielden we een creatieve sessie waarin de wensen van de klant werden besproken en daarna werden er drie verschillende ontwerpen gemaakt. Hiervan zal ik er vier laten zien: die van Narcolepsie, MSweb, Nederlandse Oogonderzoek Stichting en Althaea. Met op deze pagina die van Althaea.

Althaea

In de briefing van Althaea stond dat ze graag een eigen look & feel willen hebben in de stijl van hun huidige logo. Het doel van de website is om producten te verkopen en het echt een visitekaartje wordt. Daarnaast willen ze ook een seizoensblok op de website die steeds weer aangepast kan worden.

Bij deze opzet heb ik voor een oranje header gekozen wat past bij de oranje knoppen. Daarboven zit nog een groen randje met de servicepunten. Doordat het bovenaan staat kan de bezoeker deze gemakkelijk lezen. Daaronder staan meteen de categorieen van het assortiment. Dit is waarvoor de bezoeker het vaakst komt en kan er snel genavigeerd worden naar de producten. Eronder staat meer informatie over het huidige seizoen, een blokje over Althaea en contactinformatie. De kleuren van de blokjes komen uit het logo. Deze schets is uitgekozen door de klant en te bewonderen op Althaea.nl