Image

Schoolproject

Milieu

Overal in de HvA zijn kranen van Join the Pipe. Ze zijn er zodat flessen kunnen worden bijgevuld en er minder flessen worden gekocht, wat leidt tot minder plastic afval. Mijn team en ik stonden voor de uitdaging: "Hoe stimuleren we eerstejaars CMD-studenten op de HvA-campus om een hervulbare fles te blijven gebruiken?".

Hiervoor hebben wij "Bubble" ontwikkeld. Om een hervulbare fles te blijven gebruiken, moeten de eerstejaars CMD-studenten er een hebben. Daarom krijgen alle eerstejaars CMD-leerlingen aan het begin van hun eerste schooldag een herbruikbare fles. Ook krijgen ze informatie over Join the Pipe tijdens hun eerste college en maken ze een persoonlijk account aan tijdens de eerste SLC-les. Nu de leerlingen een fles hebben, moeten ze die ook blijven gebruiken.

Om dit te kunnen bereiken is er een nieuw tappunt ontworpen, een waarmee kan worden gecommuniceerd. Aan de Pipe is een kleurenwiel toegevoegd, dat zorgt voor een spelelement. Het spel werkt als volgt. Er is een kleur van de week die de leerlingen moeten proberen te draaien. Als de juiste kleur wordt gedraaid worden er punten verdient. Deze punten worden per klas verzameld en zo kunnen klassen tegen elkaar strijden. De score wordt alleen geregistreerd als ze hun hervulbare fles gebruiken die aan hun account is gekoppeld.

Waarom heb ik dit project gekozen voor mijn portfolio?

Ik heb dit gekozen voor mijn portfolio, omdat het gedragsverandering stimuleert en tegelijkertijd het milieu helpt. Het was een educatief project waarin we vaak van concept zijn veranderd. Hier hebben we veel van geleerd.