Image Image

Schoolproject

Afstudeerproject

De opleiding HRM aan de HvA heeft mij gevraagd onderzoek te doen naar de problemen binnen de opleiding. Hieruit blijkt dat er op twee punten van de onderwijsvisie iets aan te scherpen is. Aan de ene kant willen ze dat zoveel mogelijk projecten bij externe bedrijven worden uitgevoerd en aan de andere kant willen ze de interne samenhang tussen de studenten en docenten onderling uit verschillende jaren verbeteren.

Met deze informatie is de Design Challange: "Ontwikkel een digitaal interactief product, voor HRM docenten en studenten, dat informatie over opdrachten geeft en ervaringen en tips deelt, zodat docenten vraagstukken door gaan sturen en studenten eerder weten wat er van hen wordt verwacht, zonder dat dit buiten de reglementen van de HvA omgaat." tot stand gekomen.

HRM Researcher

Om antwoord te geven op de Design Challenge is er een plugin voor Brightspace ontwikkeld. Die zorgt ervoor dat HRM docenten en studenten elkaar gaan ondersteunen en helpen. Het is fijn om snel zelf achter informatie te komen en daarmee door anderen te worden geholpen of hen te helpen. Zo weet je meteen wat er van je wordt verwacht, waar een opdracht onder geplaatst kan worden en wat je moet doen.

Hoe ziet het concept eruit?

HRM Researcher is een plugin voor Brightspace waar studenten ervaringen en tips kunnen delen, kunnen sparren, zich kunnen voorbereiden op het volgende studiejaar, erachter kunnen komen welk HRM onderdeel het beste bij hen past en daarbij passende stage en afstudeerbedrijven kunnen vinden. Voor docenten is het een toegevoegde waarde omdat ze met de plugin vraagstukken kunnen onderbrengen onder andere opdrachten, opzoek kunnen gaan naar projecten en studenten eerder kunnen voorbereiden. De plugin is geïntegreerd met Brightspace, omdat hier de docenten en studenten al bekend mee zijn en veel gebruik van maken. De docenten en studenten kunnen hierdoor ten alle tijden de informatie raadplegen.

Conclusie

Door onderzoek te hebben gedaan naar de problemen onder de docenten en studenten met in het achterhoofd de onderwijsvisie kan ik zeggen dat “HRM Researcher” een passende oplossing is voor het probleem. Hierbij lost het de Design Challenge op.