Image

Schoolproject

Toevoeging

Voor de bibliotheek van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heb ik gekeken hoe de navigatie in de HvA-bibliotheek verbeterd kan worden. De doelgroep zijn studenten die een boek willen lenen voor de les. Om tot een passende oplossing te komen heb ik onderzoek gedaan op de huidige website van de HvA-bibliotheek, gesproken met medewerkers en ook geobserveerd en gesproken met de doelgroep.

Na veel onderzoek te hebben gedaan, ontdekte ik dat de navigatie in de bibliotheek niet zo moeilijk was. Nadat een medewerker de navigatie had uitgelegd, kon de doelgroep vrij gemakkelijk en zelfstandig hun boek vinden. Dit betekent dat ze alleen een helpende hand nodig hebben. Ik ben me hier verder in gaan verdiepen en heb uiteindelijk een redesign van de website gemaakt met een paar toevoegingen. Deze toevoegingen helpen de gebruiker het navigatiesysteem te begrijpen en zijn/haar weg door de bibliotheek te vinden. De gebruikers zien een plattegrond van de bibliotheek met daarop waar ze zelf zijn en de route naar het boek. Later is er een indicatie waar ze kunnen zien welke kast ze nodig hebben, en dat ze naar de rugnummers moeten kijken.

Waarom heb ik dit project gekozen voor mijn portfolio?

Ik heb dit project gekozen voor mijn portfolio, omdat het een uitdagend proces was. Voor dit project werkte ik met de draagbare eyetrackerbril van Tobii. Dit houdt in dat ik het product in de context heb kunnen testen. Dit was erg interessant en leuk om te doen. Ik heb veel geleerd van deze ervaring, vooral tijdens het itereren en vormgeven van mijn product.