Image

Stage

Webdesign

Voor mijn stage bij "MEO" heb ik vijf maanden mogen helpen met het (her)ontwerpen van verschillende websites. Dit waren voornamelijk websites van stichtingen. Bij MEO werkten we nauw samen met de klant. Eerst hielden we een creatieve sessie waarin de wensen van de klant werden besproken en daarna werden er drie verschillende ontwerpen gemaakt. Hiervan zal ik er vier laten zien: die van Narcolepsie, MSweb, Nederlandse Oogonderzoek Stichting en Althaea. Met op deze pagina die van MSweb.

MSweb

In de briefing van MSweb stond dat ze de vormgeving van de MS vereniging wilden behouden met de eigen identiteit van MSweb. Het moest vooral informatie voorzienend zijn en een positieve uitstraling hebben. Daarnaast moest de eigen huidige huisstijl behouden blijven.

In het begin vond ik het lastig om aan deze schetsen te werken, maar later kreeg ik de smaak te pakken. Bij de laatste schets heb ik iets compleet anders ontworpen en gelet op wat ze echt willen. Dit is uiteindelijk ook de schets geworden die is uitgekozen door de klant en is nu te bewonderen op Msweb.nl. Ze wilde nog een paar inhoudelijke dingen graag aangepast hebben. Zo is de hoofdkleur nu blauw in plaats van groen en zijn de drie feiten weggelaten.

Volgens de briefing waren de ervaringsverhalen erg belangrijk en daarom staat dat bovenaan. In de briefing staat ook dat informatie overbrengen erg belangrijk is en daarom staan de vier belangrijkste onderwerpen eronder. De knoppen zijn veranderd. Deze zijn nu groter waardoor ze beter klikbaar zijn en meer opvallen. De knop voor MS kids web is blauw gemaakt omdat dat verwijst naar een andere website.