Image

Stage

Webdesign

Voor mijn stage bij "MEO" heb ik vijf maanden mogen helpen met het (her)ontwerpen van verschillende websites. Dit waren voornamelijk websites van stichtingen. Bij MEO werkten we nauw samen met de klant. Eerst hielden we een creatieve sessie waarin de wensen van de klant werden besproken en daarna werden er drie verschillende ontwerpen gemaakt. Hiervan zal ik er vier laten zien: die van Narcolepsie, MSweb, Nederlandse Oogonderzoek Stichting en Althaea. Met op deze pagina die van Narcolepsie.

Narcolepsie

In de briefing van Narcolepsie stond dat ze vooral de navigatie en de look & feel wilden verbeteren. De informatie moet gemakkelijk te vinden zijn, zodat er eerder contact gelegd wordt en mensen hun ervaringen gaan delen. Verder blijft de huisstijl hetzelfde en wilden ze het visueler hebben met veel foto’s. Het motto is ‘‘Je bent niet alleen.’’

Ik heb per schets een doel gehad en daarop gefocust tijdens het ontwerpen, zoals veel foto’s, navigatie en informatie. Normaal schets ik eerst één schets en dan de volgende, maar nu was ik eigenlijk met alle drie tegelijk bezig. Dit werkte voor mij dit keer erg prettig omdat ik dan goed kon kijken welke vormgeving van een element het beste op welke pagina past. Uiteindelijk vonden ze de layout van schets 3 (hiernaast te zien) het meest aantrekkelijk en is deze te bewonderen op Narcolepsie.nl.

Voor deze opzet heb ik gekeken naar wat de bezoeker graag zou willen lezen. Hier is het lettertype Open Sans gebruikt. Dit is wat statischer en beter te lezen. Bovenaan is eerst uitgelegd wat Narcolepsie is met rechts daarvan knoppen om verder op een bepaald onderwerp in te duiken. De ervaringsverhalen zijn belangrijk omdat mensen zich graag willen identificeren. Dit heeft ook een licht roze achtergrond zodat er meer nadruk op wordt gelegd. Als de gebruiker vaker op de website komt zullen de nieuwsitems en agendapunten steeds belangrijker worden.