Image

Stage

Webdsign

Voor mijn stage bij "MEO" heb ik vijf maanden mogen helpen met het (her)ontwerpen van verschillende websites. Dit waren voornamelijk websites van stichtingen. Bij MEO werkten we nauw samen met de klant. Eerst hielden we een creatieve sessie waarin de wensen van de klant werden besproken en daarna werden er drie verschillende ontwerpen gemaakt. Hiervan zal ik er vier laten zien: die van Narcolepsie, MSweb, Nederlandse Oogonderzoek Stichting en Althaea. Met op deze pagina die van Nederlandse Oogonderzoek Stichting.

Nederlandse Oogonderzoek Stichting

In de briefing van de Nederlandse Oogonderzoek Stichting stond dat ze vooral meer bezoekers wilden ontvangen op hun website. Hiermee kunnen ze hun kennis verspreiden (onderzoeksresultaten) en meer donaties ontvangen. Daarnaast mag er een nieuw logo ontworpen worden, moet er een goede balans zijn tussen leeftijdsgroepen en willen ze geen dominante doneerbanner in de header.

Voor deze opzet heb ik in de header al een kleine verwijzing gemaakt naar het doneren door een knop daarvan links onderin te plaatsen. Het neemt hiermee niet de overhand maar wordt wel genoemd. Daaronder staan de 3 blokken naar de hoofdpagina's waarvan de eerste twee met beeld en een stuk tekst. Het laatste blok is rood en vangt daarmee de meeste aandacht, zo zal er eerder naar gekeken worden. Hetzelfde geldt voor het eerste item van actueel. Het donatieblok eronder is groot en anders vormgegeven, zo valt de call to action meteen op. Je kan dan het bedrag kiezen en de periodiek, waarvan er van beide al een is aangevinkt. Zo wordt het makkelijk gemaakt voor de gebruiker en zal dat eerder gekozen worden. Vervolgens klik je op "Doneer nu" en wordt de bezoeker naar de pagina geleid waar hij/zij kan doneren. Deze schets is uitgekozen door de klant en te bewonderen op Oogonderzoekstichting.nl/