Image

Stage

Redesign

Voor mijn stage bij "Info.nl" heb ik 10 weken mogen helpen met het herontwerpen van het besturingssysteem voor de Stadsbank van Lening. Bij de Stadsbank kun je dingen (zoals sieraden, schilderijen, enz...) voor geld verpanden, deze lening moet dan binnen 9 maanden worden afgelost of verlengd. Wanneer de klant de lening met rente heeft terugbetaald, krijgt de klant zijn spullen terug.

Hun vorige besturingssysteem was al zo'n 10 jaar oud. Er zijn in de loop der jaren bepaalde functies bijgekomen en daarom loopt alles door elkaar. Dit besturingssysteem zorgde voor veel werkdruk voor de medewerkers van de Stadsbank, omdat het veel tijd kostte om alle gegevens in te vullen. Daarom hebben we bij het maken van het herontwerp gekeken naar de workflow en alle verschillende stappen. We hebben geprobeerd deze stroom zo goed mogelijk uit te werken om zo de schermen chronologisch te kunnen ontwerpen. Dit zou de werkdruk moeten verminderen.

Ik hielp in de beginfase en mocht onder andere een aantal schermen ontwerpen voor het lokaliseren van panden, het herbalanceringssysteem en de inrichting van het kassysteem.

Waarom heb ik dit project gekozen voor mijn portfolio?

Ik koos dit project voor mijn portfolio, omdat ik met een echte klant werkte. Het was leuk en interessant om het bedrijf te bezoeken en de medewerkers te spreken en interviewen. Ik heb mijn gemaakte schermen echt kunnen testen met de medewerkers en die feedback kunnen verwerken. Tijdens mijn stage bij Info.nl heb ik ook leren werken met JIRA en Sketch.